• bilgi@ozelkresler.com
  • BİLGİ İÇİN LÜTFEN ARAYINIZ 0536 718 33 96

ÖZEL OYUN GEMİSİ ANAOKULU BAYRAKLI İZMİR

1,983 ZİYARETÇİ
  • YETKİLİ KİŞİ: İZMİR BAYRAKLI ÖZEL OYUN GEMİSİ ANAOKULU
  • ADRES: Adalet Mah. 1643. Sok. No:112 /A Bayraklı / İZMİR
  • TELEFON: 0 (232) 345 4566
  • SOSYAL MEDYA:
AÇILIŞ - KAPANIŞ 07:00 - 19:00

OKUL HAKKINDA

  • HAKKIMIZDA

3-6 yaş grubu çocuklarımızı anaokulunu bitireceği döneme kadar zengin bir hayal dünyasına sahip, soru soran, sorgulayan, merak duyan, içinde yaşadığı sosyal çevreye saygılı, duyarlı, kimlikli ve sevecen çocuklar olarak yetiştirmeyi ve onların mutluluklarını amaç edinmiş tecrübeli bir eğitim ekibi kadrosuna sahip bir okuluz.

Okul mobilyalarımız ISO Belgeli Mokitoys Grubu tarafından tamamen ahşap olarak üretilmiş, kansorejen madde içermeyen su bazlı boya kullanılmıştır. Isınma okulumuzda doğal gazla yapılıyor olup, aynı zamanda her odada klimamız mevcuttur.

Okulumuzda hijyen en önem verdiğimiz konulardan biridir. Zemin döşeme ahşap parke olup günlük hijyen açısından temizliğe en elverişli malzemedir. Aylık rutin oyuncaklar ve kullanılan malzemeler için yüksek derece buhar temizliği ve hijyen temizliği KAYA GRUP Temizlik Hizmetleri tarafından yapılmaktadır.

Günlük temizlikte tescillenmiş sağlıklı temizlik ürünleri kullanılır. Çocuklarımızın el temizliğinde PH değeri %5.5 olan hassas ciltler için üretilmiş Fommy Temizlik Köpüğü kullanılmaktadır.

Yemek listerimiz besin değerleri dikkate alınarak hazırlanmış özenle seçilmiş taze, günlük ve tescilli markalardan okulumuzda hijyen kurallarına uyularak yine özenle hazırlanmaktadır.

Çoklu zeka sistemi dahilinde verdiğimiz ek derslerimiz profesyonel branş öğretmenleri tarafından verilmektedir.

İngilizce haftada 5 gün, müzik, drama, jimnastik, bale, seramik, satranç haftada 1 gün görülmektedir.

EĞİTİM PROGRAMLARI

Oyun Gemisi Anaokulu eğitimi yaş gruplarına göre ayrılan sınıflarda ve Çoklu Zeka Programı ile Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının okul öncesi programına göre oluşturulmaktadır..

ÇOKLU ZEKA KURAMI NEDİR?

Prof. Howard GARDNER (çoklu zeka teorisinin kurucusu)
Çoklu zeka teorisi, insan zekasının dünyadaki içeriğe nasıl tepkide bulunduğunu ve bu beceriyi nasıl içselleştirip zihinde yorumladığını açıklamaya çalışır.

ÇOKLU ZEKA TEORİSİNE NEDEN İHTİYAÇ VARDIR?

Her birey gerçekte farklı yollarla öğrenir. dolayısıyla geleneksel eğitim sürecinde olduğu gibi öğrencilerin yetersizliklerine veya eksik yönlerine odaklanmaktan ziyade, onların güçlü oldukları zeka alanları tespit edilmeli ve onlara bu alanlarda başarılı olmaları için yardım edilmelidir. Çoklu Zekâ Kuramının İlkeleri

Her birey normal şartlarda çoklu zekâlara sahiptir.
Bireysel farklılıklardan dolayı bireyde bazı zekâlar baskın bazı zekâlar ise resesif (çekinik) olabilir.
Bireysel farklılıklardan dolayı her zekânın farklı bireylerde gelişim süreci de birbirinden farklıdır.
Tüm zekâlar tanımlanabilir.
Çoklu zekâlar üzerine gidilerek güçlendirilebilir, aynı zamanda üstüne düşülmeyerek köreltilebilir.
Bireyler kendi zekâları hakkında bilgi edinebilir ve zekâlarını geliştirme yollarını öğrenerek geliştirebilir.
Zekâlar, algı, hafıza, problem çözebilme ve dikkat açısından birbirlerinden farklılık gösterebilir.
Her bir zekâ diğer zekâların gelişimi için kullanılabilir.
Çoklu zekâlar performansta, üründe, süreçte farklı yollarla sergilenebilir.
Normal olan her birey tüm zekâlara sahiptir.
Her bireyin zekâ profili tüm zekâlarının baskın ve çekinik olarak bileşimden oluşur.
Her bireyin zekâ profili parmak izi kadar kendine özgü ve özeldir.
Hayatta hiçbir normal birey yoktur ki tek bir zekâsı ile yaşabilsin. Hayatta hiçbir eylem yoktur ki tek bir zekâ ile gerçekleştirilebilsin.

Çoklu zekâlar beyinde belirlenmiş yerlere sahiptir. Birebir işlevleri olduğu gibi birlikte çalışabilmektedirler.

çoklu zeka kuramına göre zeka 8 bölüme ayrılır;

Sözel Dilsel Zekâ: Kişinin dile ait özellikleri yazılı veya sözlü etkili biçimde kullanabilme, kendini ifade edebilme yeteneğidir.

Matematiksel – Mantıksal Zekâ: Mantıksal düşünebilme yeteneği, soyut işlemler yapabilme, sayıları etkili kullanabilme ve sorgulama, varsayım çıkarma, problem çözebilme yeteneğidir.

Görsel – Uzamsal Zekâ: Görsel – uzamsal zekâ, görsel araştırma, zihinsel tasarım ve hayalleri gerçekleştirme, iç ve dış benzetmeleri birleştirme ve fark etme yeteneğidir.

Müziksel – Ritmik Zekâ: Bireyin müzikle, müzikse ve ritimsel formlarla kendini ifade edebilme, müzik ritimlerini algılayabilme yetenekleridir.

Bedensel – Kinestetik Zekâ: Bir ürünü ortaya koymak, bir problemi çözmek, kendini ve duygularını ifade edebilmek için vücudun bir bölümünü veya tamamını kullanabilme yeteneğidir.

Kişilerarası Zekâ: Bireyin çevresindeki kişilerin isteklerini, duygularını ve ihtiyaçlarını anlama, yorumlama ve kişilerle etkili iletişim kurabilme yeteneğidir.

İçsel Zekâ: Kişinin kendisi hakkında sahip olduğu gerçek bilgi ve anlayış ile uyumlu davranışlar sergilemesi ve kendisini tanıma yeteneğidir.

Doğasal Zekâ: Doğayı tanıma ve anlama, yaşayan canlıları tanıma, doğanın dengesini anlama, canlıları tanıma ve sınıflandırma yeteneğidir.

Varoluşsal Zekâ (Aday Zekâ): İnsanoğlunun varoluşu ile ilgili sorulara karşı hassas olma ve bu soruları çözmeye çalışma yeteneğidir. Bu sorular, “Dünyaya nasıl ve niçin geldik? Bilinç ne demektir? Ölüm var mıdır? Neden ölürüz?” gibi sorulardır.

 

Özel Oyun Gemisi Anaokulu Bayraklı İzmir

OKUL HAKKINDA YORUM YAP

OKUL HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.